På begäran

Här kommer bilder på nya frisyren och färgen. Det får ni utan någon efterfrågan, jag blev så nöjd så visar gärna upp det. Så det är bara titta och njuta!


min nya frisyr      Jag och min nya frisyr



På eran begäran kommer här en magbild. Inte speciellt mycket för världen, men den har börjat puta utåt litegrann i alla fall. Och det blir inte utan kläder! Bilden är tagen efter exakt 20 gångna veckor.

Magen i v.20+0
     v.20+0

Jobbade som sagt idag, men efter det tog Johannes och jag en runda på Ersboda. Tyvärr måste vi nog inse att en kombi-bil är ett måste om en barnvagn ska få plats. Jag vill inte sälja våran fina Seat Leon! Vi hittade inte någon bil som motsvarade våran budget i alla fall, däremot fick vi en barnvagn... men mer om det imorgon. Måste hoppa i säng för en timme sen.

/Malin


Fest i vardagen

Jag blev supernöjd med frisyren och färgningen idag, vilket känns skönt eftersom den gick på drygt tusen kronor. Efter det tog jag en runda på stan, som inte skulle ta så lång tid, men Johannes ville gärna göra mig sällskap när han kom från jobbet. Så vi traskade runt och provade en del saker, inhandlade inget av det. Jag provade en supervarm jacka på STADIUM, men insåg rätt snart att ett köp inte är så aktuellt den här vintern. Genast kändes det ännu bättre att jag har spenderat pengar på håret, jag kommer ju inte kunna lägga de på kläder. Någon överdrivet stor mammagarderob är inte en del av mina planer.

Dagen på stan blev till kväll och vi avslutade med att äta kinamat på Great Eastern. En klassiker med friterad kyckling och ris till mig, och Johannes tog ngt som var starkt. Helt plötsligt blev en vanlig vardag till en helgdag.

Imorgon ska jag lägga upp några bilder på både frisyr och mage. Nu måste jag däremot hoppa i säng. Fick mig lite jobb på MAXI både imorgon och på fredag.

/Malin


Snart blir jag fin

Äntligen har jag kommit mig för att boka tid hos frissan. Ska dit idag kl.13 och både klippa och färga. Det lär blir dyrt, men det får vara värt det, jag är så less mitt tråkiga hår nu att jag tänker lägga lite extra pengar på det.

Gårdagen blev rätt lyckad ur en "att-få-gjort"-synpunkt.

Som vanligt är jag segstartad, speciellt när jag är själv hemma, men så fort Johannes kom hem från jobbet så satte jag igång att rensa ur skafferiet. Och oj vad fint det blev. Nu vet vi äntligen vad vi har för saker hemma. Nästa grej som jag dragit ut på är att gå upp på vindan för att hämta vinterkläderna. Det är inte speciellt jobbigt i sig, men det har som inte blivit av. Förens nu.

Triggern blev när vi satt och åt middag och hörde hur någon uppe på vindan stod och filade med ett misstänksamt metalliskt ljud. (Vi bor ju rakt under). Johannes undrar: har vi något som vi behöver hämta? Japp vinterkläderna, säger jag. Och upp traskar vi för att upptäcka att den misstänkte tjuven bara använde sitt förråd som arbetsrum. Och tackar för det, för nu tog vi oss upp och med oss ner hade vi alla kläder.

Nej, dags att hoppa i duschen och börja bege sig ner mot stan. Frågan är - halka ner med cykeln eller betala parkering med bilen...byta till vinterdäck på cykeln hinnter jag definitivt inte göra nu.

/Malin

Storartade planer

Jag har en plan för dagen. Jag ska:

tvätta
sortera papper
rensa ur och sortera skafferiet
ta fram vinterkläderna och bort med sommarkläderna
ta en promenad
fixa lite plugg
uppdatera swingumsidan
sätta upp reklamlappar på universitetet
....

jag menade förstås att jag har en plan för ett par dagar.

I fredags tänkte jag lägga ut en bild på våran middag; Kreolsk köttgryta. Det har egentligen blivit ganska inaktuellt nu, men jag behöver lära mig hur jag lägger upp bilder på ett snyggt sätt här i bloggen. Så ni får stå ut med lite gammal mat.



Som de slavar vi är på att följa recept (eller inte) så la vi till lite cashewnötter. Sen har jag en känsla av att Johannes hittade på att lägga i lite annat också. Han är släkt med sin mor tror jag...

/Malin

Tre bilder på knodden

Enligt dagens ultraljud är knodden nu 19v och 5 dagar. På onsdag är det halvtid. Helt otroligt egentligen, dessutom känns det inte alls länge kvar till jul, och då är det definitivt inte länge kvar till BF (beräknad födelse) 17 mars. Den här gången kändes barnmorskan mycket trevligare och pratsammare än förra gången. Men det kan ju bero på att hon såg mycket mer och kunde beskriva lite mer om vad vi egentligen såg.

Så mycket som barnmorskan kunde se, så var det fyra "hålrum" i hjärtat. Precis som det ska vara. Vi såg en tumme och fyra fingrar (som kliade huvudet lite förbryllat när barnmorskan puttade på magen med ultraljudsstaven). Ryggraden såg också ut som den skulle. I övrigt ser det ut att vara en liten akrobat. I början låg huvudet mot min rygg men på slutet tittade ansiktet "upp" mot min mage. Där emellan såg vi försöket till en vändning. Lite besvärligt såg det ut att vara, en hel del sprattel med ben och armar för att vända sig om i det trånga utrymmet. Johannes och jag kunde inte annat än skratta. Eller, jag kunde inte annat än le - för så fort jag skrattade så hoppade min mage upp och ner och då blev det inget fokus på bilden.

Bild på vår knodd        Ultraljudsbild på våran knodd         Ultraljudsbild på våran knodd
Bild 1: Ansiktet mot min rygg  (det svarta hålet i magtrakten är magsäcken)
Bild 2:Försökt till kullberbyttavändning. Huvudet är knappt synligt.
Bild 3: Ansiktet uppåt mot min mage.


I lördags inhandlade jag de första mammabyxorna. Än så länge är det inge någon brådska, jag kan ha mina vanliga jeans så länge jag låter bli att knäppa igen knappen. Men jag blev rekommenderad av en i klassen om att köpa mammamjukbyxor som fungerar både under och efter graviditeten. Jättebra tips, de är både sköna och snygga. Skulle lugnt kunna gå med de på stan utan att se ut som en slasahas. Jag insåg också att utformningen på mammabyxor gör att man kan ha samma storlek under hela graviditeten. Så efter ultraljudet idag sprang jag och Johannes på stan och hittade till slut ett par mammajeans. Så nu borde jag ha så jag klarar mig till mars.

/Malin

Förresten!

Heter det rotsak eller rotfrukt?




Jag Vättern Vadstena 2007

Min Johannes är rätt söt han

Fast han påstår att killar inte kan vara söta.

Igår satt vi och bläddrade i kokboken för att bestämma middagsmaten. På en sida hittade vi en rotsaksstuvning. Mmm... det såg gott ut! Tyvärr insåg vi att det skulle vara ännu godare med potatis till - och det var nog det enda vi inte hade hemma efter storhandlingen. Vi beslöt oss till slut för att göra en vanlig carbonara. Så medan Johannes lagade maten, gick jag och gjorde lite skolgöra blandat med att hjälp honom i matlagningen. Helt plötsligt inser jag att det har blivit Carbonara med rotsaksstuvning till! Allvarligt, Carbonara med stuvning till! "Du ville ju så gärna ha stuvning" sa Johannes... Och ärligt talat så blev det ruskigt gott. att blanda ihop allt.

Tänkte också berätta för världen att vårat internet verkar ha återgått till sitt normala tillstånd - det fungerar. (Självklart så försvann det i några sekunder preciiiis då jag tänkte tanken. Men det fungerar större delen av tiden.)

/Malin

Snyftare

Äntligen har vi tagit oss igenom "P.S, I love you". Ruskigt bra film, men fruktansvärt jobbig. Tur att man inte såg den på bio, nu när vi sett den här hemma så gick det ju att dela upp den på två kvällar i alla fall.

Igår blev hemtentan färdigskriven, hur kommer det sig att det alltid går lättare att skriva med tidspress? Ska bli intressant att se hur det kommer fungera att läsa två helfartskurser samtidigt. Det är nästa projekt, å andra sidan är den ena kursen endast 7,5hp och sträcker sig halvägs in på den andra kursen som är på 15. La upp det så att jag kan satsa mer på 7,5 poängskursen först, och sen jobba ifatt det jag eventuellt har hamnat efter i den andra kursen. Lite rörigt att beskriva.

Summan av det hela blir att OM jag orkar skriva examensarbetet samtidigt som jag är mammaledig (herregud vad det är svårt att vänja sig vid att sånna ord gäller mig) så kommer jag att vara klar med min utbildning om drygt ett år. Lite tidigare än vad det var tänkt från början till och med. Det enda som kan strula till det är kursen efter jul. Får helt enkelt se när jag kan komplettera den praktikdel som jag missar i den. För jag kommer att missa minst lite och som mest mycket.

För övrigt kan jag delge er intresserade (typ du Sofie) att både jag och Johannes har känt sparkar sen några dagar tillbaka. Jag har känt sen någon vecka tillbaka, men då har det varit så pass få att jag inte kunnat vara helt hundra på saken. 

Gonatt
/Malin 

Dansa dansa

Jag är helt nollad i huvudet nu. Söndag innebär som vanligt dans dans och lite mera dans. Det är kul, men som sagt, huvudet är inte helt med  efter att ha ägnat morgonen till att planera och dagen till att hålla kurs. Som tur är bjuder Erika på middag, så nu är det bara hopp in i duschen och iväg dit.

Igår var det förresten fest hos Camilla, som fyller år idag. Grattis! Alltid lika trevligt att vara med det gänget, så härlig stämning.

Nu bli´re hopp i duschen som sagt.

/Malin


Hungrig!

Innan vi hittade på det här med att vi skulle försöka få oss en liten knodd på riktigt så hade jag (drömmare som jag är)förstås fantiserat om det rätt länge. Fantasier som skulle bli sanna någon gång i framtiden. Glatt överaskad är jag nu när jag inser att framtiden var så nära. Hur som hur. I mina fantasier så tänkte jag att det där med att vara gravid, det måste ju vara minst lika spännande som att barnet kommer ut, så det borde inte vara så jobbigt att vänta de där nio månaderna. Så fel jag kunde ha! Jag går ju redan och räknar dagarna...eller okej, månaderna tills det är dags, inte tills det är dags att känna av första rörelsen, till nästa och nästa steg i att-vara-gravidprocessen - med andra ord - totala motsatsen motför det jag trodde jag skulle göra. Njuta av graviditeten, vad är det för b***s***? Jag märker ju knappt av det. Å andra sidan är det väl det jag njuter utav just nu. Antar att det blir mer symptom så småning om.

Är hungrig som sjutton ungefär jämt och har konstant huvudvärk, inte mycket men bara att den är där hela hela hela tiden gör mig lite halvt tokig. Jag brukar ju aldrig ha huvudvärk annars så jag är ju inte van det.... Så det är väl lite antydningar på att något annan än det vanliga händer i kroppen.

Nu ska jag fortsätta med hemtentan. Yeay!

/Malin


Vecka 17 - 11 okt - 17 okt 2008
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

www.familjeliv.se

Black is back

Jag har som funderat varför Johannes aldrig ska ta reda på den där hängande tyggarderoben. Och Johannes har väl tänkt detsamma fast vise versa. Nu visade det sig till slut att det är där alla mina svarta finare kläder hänger. Mitt framför näsan. Den svarta badrumsmattan var i och för sig inte där, men jag är ganska säker på att vi glömde den på förra stället.

För övrigt så körde jag motorcykel alldeles själv idag. Det var första turen sen jag tog körkortet. Förutom att jag skrämde en kvinna lite lätt när jag råkade varva motorn, så gick det riktigt bra. Och kul var det! Blir nog inte så många fler turer i år däremot. MC stället börjar bli lite för tajt. Fick köra med uppknäppt gylf och bältet (som är rätt kort från början) så långt utdraget som möjligt.

Nu är det dags att kojsa, ska upp tidigt imorgon och träna, sen blir det plugg resterande dagen.

/Malin

Internet ist kaputt

Jag som kommit precis kommit igång med bloggandet, och så lägger vårat internet ner. Förhoppningsvis kommer ett nytt modem från bredbandsbolaget på måndag. Så till helgen blir vi isolerade. Sitter just nu på skolan efter lite grupparbete. Ska strax dra mig hem och äta lite uppvärmd palt. Ärligt talat så börjar jag ledsna på det nu. Blev inspirerad av syrran om att göra tacospaj, så det kanske blir ngt sådant till middag.

De två senaste dagarna har jag i alla fall varit med på en modevisning.  4 styckna visningar blev det. Så nu är det avprickat på "to-do-in-life-listan" också. Berättar mer om det sen. Skolans dataskärmar flimrar så fruktansvärt mycket så man blir alldeles snurrig.

/Malin

Ett nytt liv

Här kommer anledningen till varför jag valt att kalla bloggen för "Ett nytt liv":

Första bilden på våran knodd


Vi var alltså på rutinultraljud idag, det som ska göras i vecka 18 ungefär. Både tyvärr och som tur var så visade det sig att vi bara har kommit in i v16 (v15 + 3 dagar) av graviditeten. Det positiva med det är att jag hinner läsa lite mer av kursen som ges för sista gången direkt efter jul. Vilket i sin tur leder till att jag inte får så mycket rest. Det positiva nummer två är att vi får gå på ett till ultraljud, för barnmorskan kunde inte bestämma beräknat födelsedatum så tidigt. "Tyvärret" är mest bara att vi måste vänta någon vecka längre innan vi får träffa vår knodd. Men man vet ju aldrig i slutändan när det blir.

Under ultraljudet så fick vi i alla fall se en krabat som sprattlade på en hel del. Så det kanske kanske är det jag har känt av...jag trodde bara det var lite luft i tarmarna som bubblat till.

/Malin

Palt på tre timmar

En enkel vardagsmiddag, en måndag kväll. Det blev 27 paltar totalt och efter en middag på två återstod 20. Men gott var det! Så att vi nu får äta stekt palt i några dagar gör absolut ingenting. Lite dumt i och för sig att sätta igång med sånna storkok när man egentligen inte har tid, men det löser sig ändå. Det gör det ju alltid och nu behöver vi inte laga middag på länge.

Fick tillbaka hemtentan i historia idag. Det blev ett G, varken mer eller mindre, och mer än så skulle jag inte ha. Fast av någon anledning blir jag ändå lite besviken för att jag inte fixade ett högre betyg. Å andra sidan, när jag satt där med tentan så kände jag mig nöjd om jag bara lyckades skriva klart den någon gång.

Här kommer en av de utlovade bilderna Johannes tog i helgen. Själva ramen är förstås ditsatt med photoshops hjälp, men bilden i sig är oredigerad.



/Malin

En byxa, en väst och en badrumsmatta

Vars finns logiken? Sen vi flyttade kan jag inte hitta min fina svarta nyköpta väst, mina svarta och rätt gamla "finbyxor" och våran svarta badrumsmatta. Finns det troll som tycker om svart?

Idag har det varit fullt upp, som vanligt. Eftersom jag var i städgruppen så var det bara att kliva upp vid nio för att städa lokalen från gårdagens fest. Anslutningen var 2 personer av 4... men det gick bra ändå, tog bara två timmar. Därpå var det iväg och hålla danskurser, och nu, är det dags att äta våran hemgjorda kola och chockladbollar till en film. Skönt att avsluta söndagen rätt lugnt.

Sa jag förresten att Johannes bilder blev riktigt häftiga? Ska lägga upp dem...snart...men nu vill jag till kolan, chokladbollarna och Johannes!

/Malin

Partaj

Det är grått ute, men trots det skulle jag gärna ta mig ut på en promenix. Ska försöka få med Johannes sen, efter han har fotat klart. Tydligen hade han hittat en grej på youtube som han ville testa, om han lyckas med det kanske jag lägger ut bilden här sen.

Ikväll blir det partaj, det är fotbollsavslutning med damlagaet  + herrlaget. Det brukar bli ganska trevligt så det blir det nog även den här gången. Förhoppningsvis kommer inte kvällen att handla om vem som dricker mest och "varför dricker inte du?" "Nog ska du väl ha lite iaf....?" osv. Har aldrig tyckt om den sortens fest, och kommer nog aldrig att göra det heller. Den här gången kan jag åtminstone svara med något som, förhoppningsvis, ingen kan opponera sig mot. Hur som hur, jag är faktiskt riktigt peppad för att umgås med massa folk som jag inte känner (dvs herrlaget) =)

/Malin

Trixande och fixande

Försöker få till ett vettigt utseende på min nya blogg, och det börjar närma sig. Imorgon blir det nog till att fortsätta mixtra. Det var ju rätt kul faktiskt. Trots att det inte är mina egna koder från början.

Gonatt!
/Malin


Överger hemsidan och övergår till blogg

Och nu när det är konstaterat så ska jag och Johannes gå och köpa godis. Det blir filmtajm ikväll!

/Malin

RSS 2.0