VIP

Jag är en VIP!

För en halvtimme sen kom jag hem från Jazzfestivalen där jag vikarierat för Erika. Eftersom vi dansar till Swingmusik (jazz) så är Jazzfestivalen ett perfekt tillfälle att visa upp Lindy Hopen. Vi var två par som körde en uppvisning med två nummer. Därav VIP. Alla som gör någonting under festivalen är helt enkelt VIP. Inte så fruktansvärt exklusivt med andra ord. JAg hade i alla fall jättekul. "Charlston sisters and the golden boys" hette bandet som spelade och det blev dans i alla de sorter. Lindy förstås men även lite tango, balboa och fox. Kul kul! Varken tango eller balboa har jag så stor erfarenhet av och det var häftigt att uppleva att någon är så duktig på att föra att jag ändå känner precis hur jag ska göra.

Nu ska jag sätta mig i soffan med barnvakten... eller...pappan kan väl kanske inte kallas för barnvakt?







/Malin


Knappast bara krypfart

Fyra dagar kvar av VFU-perioden och nu börjar det bli lite tajt att klämma in drottning Margareta, digerdöden, samt redovisningar av grupparbeten som ska bli klara innan de redovisas förstås. Det här med att vara lärare är minst sagt ett jobbigt jobb. Eller, det kommer att bli. Just nu är jag ju bara lärarstudent med minimalt mycket ansvar.

 

Sett till hur många lektioner som finns på en vecka så är det inte mycket som jag håller i. Ändå sitter jag hela dagar och planerar. Känns det som i alla fall. Då skoldagen är slut för eleverna beger jag mig hem och umgås med Alva och Johannes. Så fort Alva somnat för kvällen är det bara till och ta tag i lektionsplaneringar och huxen fluxen är klockan tolv och jag ska kliva upp om 6½ timme. Det är min vardag för tillfället. Shit...det är väl det som kommer bli vardag när man börjar jobba på rikt?!

 

På Alvas front har det hänt en hel del. Som jag nämnt tidigare så har hon lärt sig att sitta. Lillbruden nöjde sig inte så länge med det, så en vecka därefter var det full krypfart. Inte heller det verkar hon nöja sig med utan nu ska hon till att dra upp sig i stående mot allt möjligt. Vi har ju för sjutton inte hunnit barnsäkra lägenheten än och snart börjar hon väl skolan om hon fortsätter i samma tempo. Det förvånar mig inte om hon kan gå till jul.

 

I slutet av den här månaden bär det av till Lule. Mormor fyller 85 år så jag och Alva tar tåget upp. Hur vi ska ta oss hem igen vet vi fortfarande inte. Johannes jobbar just den veckan så bilen behöver han och tågbiljetterna verkar vara uppbokade.

 

Syrran kommrt också till Luleå. Ska bli kul att träffa henne! Dessutom blir det kul att se hur överraskad mormor blir. Hon pratar ju inte om annat än "men nog kommer väl Sofie hem till jul i alla fall". Så syrran ville överraska och komma redan nu.

 

Beställde för övrigt en sån här sak idag:

www.smaknyten.se

 

Jag tänkte slippa dra med både barnvagn och bilbarnstol på tåget och bärsjalen börjar bli lite klumpig att sätta ner en fullt påklädd Alva i. Förhoppningsvis fungerar den bra, för den kostar sina kronor.


By the way! Kolla in TV-kändisarna!

 



/Malin

 


Hmm...?

Malin: Johannes, det är rätt underbart att vara gift med dig!
Johannes: Vad bra att någon tycker det...

RSS 2.0