Uttråkad

Syrran jobbar, mamma och pappa har åkt till Blombergs stuga, Johannes kommer inte hit förrens om tre timmar - vad ska jag då hitta på?

Jag har lessnat på stickningen, halsduken som skulle bli till bebisen kommer att passa en fullvuxen pga att för grovt garn och för grova stickor (inte ens mamma trodde att den skulle bli så bred). Funderar på att riva upp och börja om med inte lika grova materiel helt enkelt. (Helt plötsligt har jag fått världens bästa exempel framför mig varför en lärare måste hitta meningsfulla sysslor till sina elever för att de ska bibehålla intresset att lära).

Det finns ingenting intressant att titta läsa om på internet, för framför datorn har jag suttit allt för länge.

Det enda jag gjort idag är att promenixa på isen längs med älven och sjungit lite singstar för mig själv....tralalalaaa =D

Tror att syrran borde dyka upp snart, men antar att hon inte har tid att se film med mig, hon behöver nog städa upp lite inför imorgon.

Fem minuter kvar till Mona-Lisas leende börjar. Så jag borde väl skynda mig att bänka mig framför TV:n igen. Kanske stenografiboken får följa med dit också, så kan jag pyssla på med det i reklampauserna.

/Malin

Julresumé

Idag tog Johannes bilen och åkte ner till Umeå. Därmed är det första kvällen jag sätter mig vid datorn och pysslar på, det finns ju ingen som lockar i sängen. Rätt knäppt hur ensamt det kan kännas, vi har ju ändå varit tillsammans i drygt 4½ år, då borde inte två dagar vara så länge, men det är det! Det finns inget bättre än att krypa under täcket tillsammans, prata lite om dagen och sedan somna med huvudet på hans arm. Två dagar går snabbt, två dagar går snabbt...

Julhelgen har varit riktigt lyckad och förutom klappar och mat och familj så har den inneburit skytteltrafik mellan Skurholmen och Sunderbyn. Det gäller ju att hinna med så mycket under julens långledighet - både hos mina och hos Johannes föräldrar.
 
Andra planer som jag hunnit börja ta tag i är stickning. Mamma är eld och lågor över att jag vill sticka och hjälper så gärna till. Och det behövs. Räta stickor har jag koll på, men att lägga upp maskor, och öka maskantalet och plocka ihop och allt va det heter... Det är ingenting den här Malin har haft koll på, men snart så! Jag har även tagit tag i stenografiinlärningen. Det skulle vara så skönt att kunna stenografera då anteckningar ska tas på föreläsningar och lektioner. För det krävs nog en hel del träning dock, men nu har jag i alla fall börjat. Dessutom har jag hunnit hälsa på Eva och hennes härliga vovvar, jag har hunnit umgås med tjejgänget och  varit förkyld i några dagar. Efter "pappas häxbrygd" så sprang alla basilusker iväg illa kvickt så imorgon blir det äntligen en tur på längdskidorna. Det ska bli så skönt att röra sig efter all mat och stillasittande som julen har inneburit.

Nu är jag just hemkommen från en spelkväll hos Ida, en trevlig tillställning med fem medverkande personer och även om jag inte är så förtjust i sällskapsspel så lyckades jag hålla humöret på topp. Jag förlorade ju inte någon gång i alla fall. (Fast vann gjorde jag inte heller). Det var en perfekt placerad kväll i alla fall, hade jag inte umgåtts med folk så hade jag bara suttit och varit orolig för att inte Johannes skulle ta sig hem ordentligt. Vilket han självklart gjorde.

En ensam säng väntar på mig nu och det är väl lika bra att krypa ner så tiden fram till tisdag kväll/onsdag morgon går lite snabbare. Hoppas alla har haft en trevlig jul. Trots att jag inte hann skicka iväg några Julkort... =D

/Malin


Lördag morgon

Det är verkligen så skönt med helg efter en hel veckas arbete. Jag har alldelens nyss tagit mig upp ur sängen efter en lång sovmorgon och därmed tappat en massa tid att fixa saker på, men det var det värt. Eftersom det bär iväg till Luleå direkt efter jobbet imorgon så gäller det att jag packar alla saker ikväll, och slår in paket, och fixar med korten som jag ska leta fram till mormors paket.

Mitt mål med att hinna plugga klart till ikväll har inte fungerat så bra. Sen vi fick tentan i tisdags så blev det att jag tog lite ledigt från plugg på eftermiddagen för att hinna köpa alla julklappar. Onsdag = Jobb till 15 och fika och middag med Erika. Jättetrevligt att hinna ses och umgås före vi åker åt olika håll inför julen. Fredagen bestod av detsamma, men fikakompisen var Tina. Jättetrevligt igen att hinna umgås med henne också såhär före julen. Summa kardemumma så har det inte fått plats något pluggande. Enda kvällen jag faktiskt försökte mig på att plugga slutade med att jag blev arg för att jag inte hittade kursplanen i svenska på skolverkets sida. Dumt dumt dumt. Jag måste ha den för att kunna plugga ju! Måste nog höra med mina studiekompisar hur de har löst det hela.

Inte heller har jag hunnit göra och skicka några julkort, tyvärr, så det blir kanske en e-mail variant.

Innan jag och Johannes nu drar iväg och håller lite dans för ett möhippegäng så ska jag försöka ta tag i något av ovanstående. Kan knappt fatta att det snart är jul, var har tiden tagit vägen?

/Malin

En dag kvar till jullov

Imorgon är det redovisningar och utdelning av hemtentan. Sen är det "jullov" till 16 Januari, förhoppningsvis lyckas jag göra klart hemtentan i veckan innan det är dags att bege sig till Luleå. Efter det är det jullov på riktigt.

Helgen som var bestod av fest, film och fika. Massor av fika. Jag som skulle hålla mig ifrån det, men jag gav upp redan efter en vecka. Eller gav upp är nog inte rätt ord. Jag lyckades få tillbaka min disciplin över att välja fikatillfällen istället för att fikat valde mig så att säga, därmed var det ju ingen idé att hålla sig ifrån det varje varje dag. Lagom av allt är ju bra, är det inte nyttigt för för kroppen så kan det vara det för själen =)

Festerna var som alltid riktigt trevliga, och vilken höjdare att Hanna och Daniel kom ner! Helt underbart att träffa dem igen, det är alldeles för länge mellan tillfällena. Blev en hel del barnaprat också då vi var två gravida på ena festen. Inte mig emot, men kanske inte jätteintressant för de som inte själv är intresserade av det för tillfället. Sa jag att det blev en hel del fika? Maria hade bakat supergoda kakor...och jag vet inte ens hur många sorter. Massor massor i alla fall.

Nu börar klockan ticka fram till "Johannes kommer hem", så jag ska väl försöka hitta på någon middag, eller ta tag i något vettigt så jag inte får så dåligt samvete då han kommer hem och sätter igång och fixar. Det är styrelsemöte för dansen här hemma hos oss ikväll, så det gäller ju att sängen är bäddad. Vi städade upp och fixade rätt mycket i helgen, så det är faktiskt just bara sängen som ska bäddas, sen är det klart för folkmottagning.

/Malin

Scary...

Efter en trevlig lunch med Tina på universitetet så bestämde jag mig för att vara duktig och traska iväg till UB (bibblo på universitetet) för att läsa lite. På vägen dit tänkte jag även fylla min vattenflaska och springa på toa. De som försökt fylla en normalstor vattenflaska vet att det inte går så bra i vanliga handfat, däremot så brukar handikapptoaletternas handfat vara lite större. Så, jag skippade de första toaletterna jag passerade för att gå till handikapptoan. Blev lite smått förvånad bara när polisen precis stod och hade påbörjat en avspärrning av de två toaletterna. Jahapp, tänkte jag, har de hittat någe knark eller nått där? Det stod även en klunga studenter och tittade och jag hörde "Jag tyckte jag såg ett ben sticka ut från ena toan". Haha, jo tjena, som att polisen skulle stå där i lugnan ro och spärra av om det ligger en kropp där inne, borde inte ambulans eller nått vara där före eller åtminstone samtidigt då? Jag passerade och tittade sådär lagomt mycket, det vill säga, nyfiket men stirrade inte heller. Är det något som verkligen har hänt, så vill jag kanske inte ens se det - och hur som helst kan jag säkert läsa om det i tidningen i så fall.

Läste nyss tidningen. http://www.vk.se/ och följande artikel stod att läsa:


Död man hittad på universitetet

En död man påträffades på tisdagen inne i Umeå universitet.

Polis kallades till platsen efter att mannen hittats.
- Det görs rutinmässigt när en person hittas på som i det här fallet en allmän plats, uppger Dan Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Umeå.
Platsen där mannen hittades har undersökts.
- Men det finns ingenting som tyder på något brott, uppger Dan Andersson.

2008-12-09


/Malin


Aj aj i mina fossingar

Jag är nog inte van att jobba, mina fötter är definitivt inte vana vid att stå upp hela dagarna. Det jag fördrivit tiden med senaste fem veckorna är framför datorn för att skriva på någon uppgift, eller sittandes på biblioteket för att läsa in trehundrafyrtiotolv sidor i någon bok. Jag har i alla fall inte stått på fötterna i tre dagar. Däremot har ryggen varit lite mer tacksam över all rörelse. Vilken tur att jag inte har valt att studera mig till ett kontorsjobb, förstår inte hur någon människa klarar av det, inte när till och med min kropp börjar bråka av för mycket stillasittande. Den brukar annars vara väldigt medgörlig. Nog om det.

I fredags lämnade jag in sista arbetet i kursen Livskvalitet. Innebörden av detta är att jag nu borde få ett liv. Jag kommer kunna koncentrera mig på endast LSTM (läs-skriv-tal och matematikutveckling) kursen, jag kommer att hinna julpynta, jag kommer att hinna städa, rensa papper...öhhh...  Handla julklappar är ett MÅSTE. Och fixa till luggen, blev ju lovad en gratisklippning av den.Näe, kommer nog inte hinna med allt ändå. Typiskt.

Imorgon ska vi till barnmorskan i alla fall, alltid lika spännande - kanske man får veta något man inte visste sen innan. Fast varje gång vi varit där så har det ju bara byggt på våra egna frågor och funderingar. Vid det här laget har jag lärt mig att jag kan äta vanlig rökt skinka (kostråden var lite oklara tyckte jag). Så jag vet inte vad vi ska fråga mer. Filuren sparkar och trycker sig mot min mage och det skulle jag också ha gjort i ett så trångt utrymme...så, det blir nog ett snabbt besök imorgon.

Sen fyller jag visst år till veckan också. Och återigen måste man försöka få folk att förstå att det verkligen inte behövs några födelsedagspresenter. Jag är glad nog om de kommer och fikar lite tårta någon dag, det vore en bra present bara det. Måste bara hitta en dag då jag har tid att ta hit folk.

Nu ska jag hopp i säng och så blir det lite semester för mina fötter med skola imorgon.

/Malin



Nu har jag nått att säga!!!

MOVITS! har kommit med ett album för någon vecka sen. Så det är vad som snurrar i våran CD spelare just nu. Tyvärr är ljudet inte det bästa på skivan, singeln har bättre ljud. Hur som, det är sån där svängig, bli glad musik med härligt relevant men komisk text.




Nu har jag också kommit igång med pluggandet, men har lunchpaus. Världens bästa Johannes gjorde mat igår (för han vet att jag pluggar som bäst då, om han lagar mat så MÅSTE jag ju verkligen plugga för att ha en anledning till att slippa laga maten) och det blev supergott och det blev rester till idag. Great!

/Malin

Segt!

Gick och la mig strax efter tio igår, för jag hade inget vettigare för mig. Vaknade vid fem och var pigg, men klev upp strax efter tio. Jag förstår inte varför sängen är så fruktansvärt skön och lockande när man istället kan kliva upp jättetidigt och skriva klart ett arbete? Nu har jag gett mig själv lite fritid på nätet fram till elva innan jag måste sätta igång med pluggandet igen, innan dess tänkte jag uppdatera med något vettigt här. Fast... det har inte hänt något alls. Så där försvann den idén också.

Typiskt, nu är klockan över elva...

/Malin


RSS 2.0