Godislöfte fram tills nästa år

Tänkte att det var dags att avlägga ett godislöfte. Har upptäckt att mitt sockerberoende har kommit tillbaka den senaste månaden, och det måste jag ju råda bot på. Ni kan ju se nedan hur tjock jag har blivit.... =D Näe, allvarligt talat, Fram till jul och med undantag för min födelsedag så ska jag motstå godis och sötsaker, och därmed var det bestämt!

Nu i helgen har det varit fullt upp, fast ändå rätt lugnt. Inga måsten direkt. Julpyntet hann vi inte med så det får bli till veckan. Det är också sista veckan med dubbla kurser. Så därefter kanske jag får lite mer tid till sortering av papper och allt sånt där roligt man aldrig hinner (läs: prioriterar) med.

En magbild som skulle lagts ut i onsdag kommer här. v.24+0. Godislöftet har förstås inget med det här att göra.


/Malin

v.24 + 0

This is me

...eller kanske inte?

Hur som helst, det var ett roligt test som gav mig detta svar. Vissa saker stämmer, andra stämmer lite sämre, åtminstone enligt mig själv.

Enligt dina svar i frågeformuläret är du en...
 
Utåtriktad Planläggande Abstrakt Tänkare  

SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.


Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.



Vill du göra testet så gå in på www.zapera.com/survey/demo/personality/,
det tar inte ens fem minuter. Fast det beror iofs på hur mycket man funderar kring varje svar.

/Malin


Vinter

Blev lite väl mycket text i föregående inlägg, så jag knåpade ihop det här: Jag vill ha vinter nu!


Vad är en dusch?

"När man har ett problem, då skjuter man det framför sig. Och är man riktigt duktig så hinner man aldrig ifatt det" Gustav i Svensson Svensson.

Tyvärr är det svårt att applicera den tankegången på pluggandet. Åtminstone om man vill få ut en examen. Efter en ruskigt effektiv gårdag så är jag lite slöare idag, det har jag inte tid för. Det har resulterat i att jag plockat ur diskmaskinen och faktiskt lagat riktig middag, trots att Johannes jobbar. Sen fastnade jag i några Svensson Svensson avsnitt som går att se direkt från SVTs sida. www.svt.se.

För övrigt...Annette Gullberg, eller vad människan som var med i RIX morgonzoo nu kan heta. Hon kan väl inte varit nykter??? JAg har bara hört små klipp från intervjun, men...

När jag ändå är inne på att prata om andra människor: Var någonstans felar det när en människa, i tjugoårsåldern, som studerar på Universitet inte förstår att man bör duscha åtminstone en gång i veckan??? Eller inte vet att kläder åtminstone bör sköljas av (om man inte kan använda tvättmaskin). Jag försöker och försöker att inte fördöma människan, det finns säkert en anledning, men när man sitter bredvid och känner den unkna lukten från otvättade kläder och hår...och hud... Då är det svårt att förstå. Jag känner mig lite elak som tänker så, men om någon ger mig en vettig anledning till hur det bara kan vara så, då kanske jag kan förstå det åtminstone. Och då kan jag tänka mig att låna ut både dusch och tvättmaskin!

Annat som är jag absolut måste meddela världen* är att alla mina byxor är nu för små. Det hände över en vecka. Till och med mina nyköpta svarta, fina mammajeans är för små. Förstår att modellen var på utgång. Förutom att det svider lite att jag lagt ut drygt 700 kr på dem så ångrar jag mig inte. Jag tror det är lätt att göra om dem till "vanliga" jeans sen.

Annars sparkas och knuffas det rätt mycket i magen, det är riktigt mysigt. Gjorde ett litet fylla i test baserat på skrock, samt tittade i kinesiska kalendern och båda gav svaret att det är en tjej vi ska få. Så man vet ju aldrig, blir två opålitliga källor en enda pålitlig? Ni vet, minus och minus blir plus. Tror inte riktigt på skrocket, knodden får vara den den är, Johannes och jag blir nöjda hur som.

Det här med bullbak var för övrigt en dålig idé... Det gååår inte att låta bli bullarna under vardagarna. Speciellt inte när jag tycker jag ska belönas för allt pluggande på något vis.

/Malin




 
* Min vän Maria förstår inte anledningen till att blogga och lämna ut sig för hela världen. Jag förstår tankegången, men får erkänna att det är ganska kul med bloggen. Hela världen läser den absolut inte. Bara de som anser att de gärna vill hänga med på vad som händer i vårat liv, ett komplement till massmail (som jag i och för sig aldrig ägnat mig åt).

Dansa dansa

Till helgen blir det lindykurs. Ska bli kul att själv få gå kurs och få lära sig en massa!

Övrigt som skett i veckan är plugg plugg plugg. Jag gjorde upp ett schema och jag höll mig till det. Förhoppingsvis lyckas jag vara lika disciplinerad nästa vecka, då kan jag känna mig dubbelt så stolt i jämförelse med vad jag är nu.

Tråkigt blogginlägg, men det blev en snabb uppdatering i alla fall.

Ha't bäst!

/Malin

Bullbak

Trots att jag har fullt upp så hade jag gett mig den på att baka bullarna, och här ser ni resultatet av två och en halv timmes slit. Det var faktiskt inte så besvärligt som jag trodde det skulle vara. Samma upplevelse som när jag gjorde palt för första gången. Jag har som fått för mig att det är något magiskt recept som bara mormor kan göra, och som är jättebesvärligt om någon annan ska försöka. Vilken tur att jag hade fel. De här bullarna kan jag nog baka fler gånger. Degen blev lite för hård och därmed blev bullarna lite hårda också, men de smakar bra! Jag ger mig själv godkänt. Det är trots allt första gångne jag bakat just bullar helt själv. Eller, Johannes hjälpte också till att kavla och blanda. Vi är ett rätt bra team i köket =)

Här är bildbeviset:



/Malin

Fullt upp

Jag börjar inse att det blir inte lika mycket fritid så här andra halvan av terminen, som det var under första. Mina två kurser på 100% är verkligen hundra procent och en av dem kräver nog lite mer. Med andra ord så kommer jag nog inte vara lika aktiv på bloggen som tidigare.

Nu har jag och Johannes planerat in att se Casino Royal för att uppdatera oss innan vi ska och se senaste Bondfilmen. Det blir på lördag. På söndag tänkte jag baka bulla! Mormors bullar. Blir jag nöjd med resultatet kommer jag helt klart att lägga upp en bild här för att få skryta lite.

Fullt upp som sagt, men rätt skönt, då får jag äntligen något gjort på andra fronter också. Jag har blivit alldeles för förslappad i och med all ledig dagtid.

/Malin

Hur tjock bör isen vara?

Den här helgen har varit lugn. Riktigt lugn. Vi har nog gjort ungefär ingenting förutom att slappa, städa, promenera och sett film. Najs!

Idag tog vi en promenad längs Nydalasjön där isen precis har lagt sig. Både Johannes och jag började genast se oss om efter en sten som man kunde kasta på isen och kontrollera hållbarheten. Till slut hittade vi en pinne och kunde göra ett hål, isen var ungefär två centimeter tjock. För att en människa ska kunna gå på den behövs bara en centimeter har Johannes hört... Men nej tack, på ett väldigt grunt ställe provade jag, och visst höll isen, men det knakade och blev sprickor på en gång.

Nu är våra magar fyllda med godis och kakor, och ögonen är fyllda med film. Så nu är det läggdags. Imorgon är det redovisning av arbetet och därefter informationsmöte för blivand föräldrar på försäkringskassan. Förhoppningsvis ger det oss lite mer klarhet än deras hemsida.

/Malin


Catch up

Det har blivit lite tajt om tid de senaste gångerna jag har uppdaterat bloggen, och därmed har jag glömt/inte hunnit med att skriva och visa en massa saker. Så här kommer en liten
 (catch up).


Historien om barnvagnen: Den mest försäljaraktiga försäljaren ( "den här bilen är ju som ni ser, helt komplett. Den har klimatanläggning och även plastmatta i bagaget...") vi träffade på, avslutade allt med att säga "jag har faktiskt en barnvagn som jag ska köra iväg till kupan (typ röda korset), ni får den om ni vill?". Jag och Johannes tyckte att vi kan ju ta den och fundera vidare. Vi insåg att den var lite väl gammal och sliten så den lämnade bilen först på återvinningscentralen.

Stadsrundan: Johannes och jag spang som sagt på stan för några dagar sen. Då innhandlades ju faktiskt en bok:


Tummen och jag
Tummen och jag - mitt första album, Egmont Kärnan AB, Malmö 2008

Då kassörskan slog in den frågade hon om det var en present. Och det är det förstås inte. Jag har ett album från det att jag föddes som mamma skrev i (fast hon skrev så att det skulle se ut som att pappa också hade skrivit). Det albumet är riktigt roligt att titta i nu. Så nu har vi också köpt ett till våran knodd. Det är av typen "Fylla-i-och-svara-på-frågor" album. Till exempel:

Så här mycket gick mamma upp under graviditeten:______
Så här mycket gick pappa upp:______

Sen finns även ett släktträd att fylla i (fast jag har inte klurat ut hur de är uppbyggt riktigt än). Och lite mer öppna frågor av typen "Så här träffades mamma och pappa:______________"

Kul kul!

Bilder: Jag hade även tänkt bjuda på en härlig bild av Johannes. Han ville att jag också skulle få prova fota lite (eller så ville han också stå framför kameran en sväng...)


Johannes har kul framför kameran


Sådär, nu känner jag att jag uppdaterat klart. Dags att äta lite lunch och gå ut i finvädret på en promenad.

Förresten, känner ni att ni vill öka era kunskaper om järnåldern, så kan ni ju kika på vårat fina arbete som blev klart i veckan. www.fceduc.umu.se/~malin.videhall (skulle nu någon känna för att prova vårat upplägg i verkligheten så kan ni ju maila och fråga först).

/Malin

RSS 2.0