Lovely life

Det ligger en massa saker under gästsängen. Gardinerna i vardagsrummet är upphängda med synålar. Dammråttorna leker alldelens för ofta och det ligger papper överallt som väntar på att bli sorterade. Utöver detta är det förstås en hel del plugg som borde tas tag i. Och vad gör jag åt det? Inte mycket. Istället svävar tankarna iväg om hur bra jag har det.


När både Johannes och jag hade krypit under täcket igårkväll kunde jag inte låta bli att le för mig själv. Bara att veta att jag har, för mig, världens bästa kille vid min sida gör mig så otroligt lycklig, och inte blir det sämre av att jag vet vad som väntar oss.


Idag, istället för att plugga, så svävade förstås tankarna iväg igen och fortsatte från där jag var igårkväll. Egentligen är det mest gamla repriser av tidigare tänkta tankar. För det är sant att jag har världens bästa kille, men det stannar inte där. Jag har en underbar familj och jag har lyckats nästla mig in i en till underbar familj. Johannes´.


Vad har jag egentligen gjort i mitt liv (eller är det kanske i något tidigare liv?) som gör att jag förtjänar allt det här. Det måste ha varit något bra i alla fall och jag njuter av varje sekund.



Bildbevis från första gången vi träffades.
(För exakt fem år och tre dagar sen)

/Malin

Dumma Dumma Blogg


Den fattar sig inte på radbrytningar, se nedan väldigt kompakta text, det går inte att förhandsgranska utan att den raderar allt man har skrivit, och inte heller kan jag ta mig in i htmlkoden för att fixa till det så som jag vill ha det.

Jajja. Det är helg i alla fall. Det blir bio, Lindy till livemusik och massa nyttiga och nödvändiga måsten.

Sen skrev jag också, i det inlägget som blev bortraderat, att är man i Umeå och har möjlighet så borde man gå och se Movits! ikväll. Och nu tänker jag inte ödsla mer tid här. För nu blev jag ruskigt irriterad på bloggens alla saker som ska fungera men ändå inte gör det.

/Malin

Kan det vara sant...det kanske gick att lägga in Youtubefilmen ändå... och radbrytningarna kanske fungerar idag.



Time set

Äntligen går alla klockor i huset lika, inklusive mitt armbandsur. Klockan i köket gick för fort, den i vardagsrummet gick exakt och mitt armbandsur gick typ 2 min för fort. Himlars vad det är bökigt att passa en buss då. Men inte längre. Det känns som att veckorna bara rusar fram. VFU:n går rätt bra, jag trivs jättebra på skolan, med alla ungar och med min handledare där. Snart måste jag bara ta itu med det mindre roliga. Att dokumentera det jag gör därborta. Universitetet ska förstås ha in lite allt möjligt i uppgiftsväg. Nåja...det blir nog nästa vecka! Var till barnmorskan idag också för vanlig varannanveckaskoll. Allt såg bra ut som vanligt, hon började fråga lite om våra tankar kring förlossningen. Än så länge har jag inte börjat bli nervös för den. Jag ska ju bara dit och göra det som alla andra mammor har gjort i alla tider. Kanske att nervositeten smyger sig på lite längre fram, just nu tänker jag mig att det blir en kul utmaning. Helst av allt vill jag klara mig utan smärtlindring...det vore rätt coolt =D Annars så har Johannes beredskap med start idag, så det blir ensamt på kvällarna. Men sen dröjer det nog ett bra tag innan nästa beredskap. Den här har han lyckas lägga lite tidigare än vad det var tänkt...egentligen skulle han ha beredskap över 17 mars. Vi tyckte att det var rätt dumt, även om filuren inte kommer ut på utsatt datum så är det alldeles för nära inpå. Nu ska jag se om jag hinner slumra några minuter, sen åker jag iväg på öppet hus och direkt därifrån till en kompis på middag. Najs =) /Malin

Bilbarnstol och vagga... check!

Nu är vi ganska redo för att filuren ska komma. Det finns vagn, vagga, bilbarnstol och ett skötbord. Vilka grejjor som hör ihop med blöjbytandet, förutom blöjor, det har vi inte listat ut än.

Mamma och pappa kom hit i helgen, de hade med sig en hel resväska med barntygartiklar. Det vill säga kläder och sänglinnen mm. Efter mycket fram och tillbaka huruvida vi skulla använda oss av en vagga så bestämde vi oss för att de fick ta ner även den.

Mormors mormors vagga
Mormors mormors vagga

Den här vaggan har jag legat i, min mamma, min mormor och mormors mormor. När mormors mamma var nyfödd så var vaggan bortlånad. Så det känns rätt kul att våran lilla filur ska få sova i den också. Vaggan är tillverkad någon gång kring 1850 och med tanke på alla syskon till ovan sagda personer också har legat i den, så syns det att den är använd. Trots det är det helt funktionsduglig fortfarande.

När jag ändå var i bildknäppartagen så fick Johannes ta ett kort på magen. Den här gången följde även ansiktet med.
Magen i v36

Det var först när jag såg de här korten som jag insåg att magen faktiskt har blivit rätt stor. Det ser inte så ut när man tittar ner på den. Som tur är kan jag fortfarande ha min dunjacka. Hade ingen aning om att den var så stor. Nu är det ju bara fyra veckor kvar till beräknad nedkomst så jag borde klara mig utan att köpa nytt. Skulle det krisa någon vecka så har snälla Maria lovat att låna mig någon av hennes jackor.

Det som annars händer och sker är inte så mycket. Jag har VFU (verksamhetsförlagd utbildning) fram till 19 mars, så kvällarna går åt till att planera och göra iordning lektioner för de små liven. Dessutom försöker jag genomföra ett temaarbete om myter. Eleverna klarar det rätt bra, men jag har definitivt upptäckt en lärares dilemma med att få in alla i samma arbete trots otroligt stora skillnader i kunskaper.

Veckorna går rätt snabbt just nu och filuren är vaken mer och mer, rörelserna känns mer distinkta än tidigare och kan kittla till rejält ibland. Det är både spännande och fascinerande att se och känna det. Om två veckor skulle vi kunna vara föräldrar...eller om sex veckor iofs. Jag hoppas filuren har tänkt hålla tiden någorlunda i alla fall.

/Malin

Barnvagn...check!

Nu är det bara resten kvar. Babyskydd (bilbarnstol) och bil. Kanske man behöver ett skötbord och tillbehör till det också? Har hört att det kan bajsas en hel del från sånna där små saker. Hur som hur - det är exakt 6 veckor och en dag kvar nu. Det beräknade datumet har dessutom en felmarginal på två veckor åt båda hållen. Om drygt en månad skulle vi rent teoretiskt kunna vara föräldrar. Cräjzy!

Haha, känner mig lite väl trött för att skriva på seriösiska, men jag försöker. Har fullt upp med att planera lektioner och utföra mina uppgifter under praktiken nu. Det blir till att kliva upp strax före sju, vara på praktiken fram till fyra och därefter hem och planera inför temaarbetet. Ska bli skönt när praktiserandet är klart....sen väntar ju bara verkligheten. Det kan ju knappast bli mer och göra... Vad har jag gett mig in på?! Fast det är ju rätt kul i alla fall. =D

/Malin

RSS 2.0