Hit och dit

Efter att vi beslutat oss för att ta den säkra före det osäkra så fick Alva och Johannes stanna hemma idag. Om det är så att Alvas magknas var en magsjuka så vore det dumt att ta henne bland folk. För allas skull. Tanken var att vi allihop skulle handla och titta på diverse saker, nu fick jag ta den biten själv. Dagens viktigaste lärdom fick bli att man ALLTID ska ta en kundvagn, oavsett hur lite man tror att man ska handla, annars blir det tungt och otympligt att bära.

Nu är jag nyss hemkommen från en swingkväll, trevlig men inte en av de bättre jag varit på och därav passade jag på att komma hem i tid för att kojsa. Ska bli riktigt skönt.

Alva har mått bra hela dagen idag, lite, lite rester från magknaset kunde vi skönja under förmiddagen. Nu verkar hon i alla fall vara på topp igen. Humöret är inte är riktigt lika glatt som det brukar, men  så hon har fått i sig lite mindre mat än vanligt de två senaste dygnen. Imorgon blir nog en helt vanlig dag!

/Malin


Nystart!

Tanken med en blogg är att den ska uppdateras regelbundet, anser jag. Det gör inte den här bloggen. Från om med idag gör jag ett försök att ändra på detta, ett litet inlägg per dag, minst varannan dag. Lyckas jag inte kommer jag att stänga ner bloggen.

Syftet med bloggen var att kunna dela med mig av bilder och tankar till mina närmaste då våran liltjej var på väg och just kommit till oss. Som det är nu har bloggen tappat lite fokus, och det är nog mycket därför jag aldrig skriver, det finns så mycket att skriva om men samtiigt så lite. Vad ska sållas fram för offentliga ögon, vad ska lämnas? Jag är inte speciellt hemlighetsfull av mig, egentligen, men jag har stor respekt för vilken information som läggs ut på internet. Då framtida arbetsgivare kanske googlar fram bloggen så ska den vara ett komplement till ett CV, ett sätt att lära känna mig, inte ett föremål för missförstånd av vem jag är som person och vad jag står för.

Från och med nu kommer bloggen att beskriva minst en sak från min dag (som i stor mån inkluderar Johannes vardag) samt en sak från Alvas dag i varje inlägg.

Alva 26/2: I förrgår blev hon vaccinerad och för första gången har hon fått riktiga biverkningar, feber igår och magknas idag. Hon fick inte behålla maten under tidigare delen av eftermiddagen, men hon fick i sig bröstmjölk och lite tunnare välling samt gröt på kvällskvisten. Nu håller vi tummarna för att det blir bättre imorgon. Att det skulle vara magsjuka känns inte så troligt. Humöret hennes har i alla fall varit på topp mest hela dagen. Vårat charmtroll!

Malin: 26/2 Inte mycket av intresse har hänt idag, tandhygienisten på morgonen och alla tänder var hela och fina. Seminarium på skolan efter det och slutligen kom jag hem till en superhungrig tös och världens bästa Johannes som hunnit koka palt, trots att Alva varit lite extra krävande under dagen.

Imorgon ser jag framemot en stadstur, får bara se hur Alva mår först.

/Malin

Det här med gym

Den gångna veckan har varit riktigt härlig och dollartecken flimrar framför ögonen lite till och från nu. Det känns så otroligt skönt att tjänat in lite pengar istället för att bara få CSNpengen. Pengarna har dessutom tjänats in på enklast tänkbara sätt då mitt vikariat var i en förskoleklass fylld med sexåringar som lyssnar på vartenda ord som sägs. Det har blivit en hel del sällskapsspel och en hel del bara gå runt och se hur bra barnen leker med varandra. Jag ser framemot fler vikariat där!

Nästa vecka är det tenta och jag kan inte påstå att jag längtar. Det är första salstentan på flera år och det är dessutom en "skrivtenta". Ska jag skriva svar på frågor vill jag ha en dator, jag orkar inte sitta still på samma stol och koncentrera mig nonstop i fyra timmar och leverera bra svar. Så tråååkigt. Nu börjar jag bli riktigt less universitetsstudierna. Nu vill jag jobba på rikt!

Det händer inte så jättemycket i våra liv just nu, Alva är lika underbar som alltid och Johannes med för den delen. Tänkte inte göra blogginlägget så långdraget så leverar nu en avslutande tanke: Går man på gym ska man helst vara vältränad redan innan för att passa in, man ska vara och se seriös ut genom hela träningspasset, man ska ha snygga kläder, man ska en massa hit och dit. Det man definitivt inte ska göra är att ligga på rygg och asgarva för att man inte klarar av en övning som man försöker sig på för första gången (övningen skulle nog ha tränats noga hemma innan man ens börjar fundera på att praktisera den på ett gym). Jag kände mig så fel ute men jag hade så himla kul. Orka hålla uppe en prettofasad bara för att man råkar vara på ett gym.

/Malin

P.S Jag har äntligen fått tag på hundägaren som låter hunden pissa utanför porten samt lämnar bajspåsarna ännu närmare ingången. Bajspåsaran försvann nästan direkt efter jag pratat med honom - men bara för ett par dagar. Hur F-N tänker folk! Jag vill inte kliva in i hundens personliga toa så fort jag ska ta mig ut, bara för att ägaren inte orkar ta på sig en jacka och gå de 50 meter som tar honom utanför bostadsområdet. Johannes ville inte att vi skulle sätta upp en lapp, men nu sjutton kommer en lapp att dyka upp och inte anonym sådan! D.S

Bus i vårt hus!




Vi har en riktigt busig och mysig tös. På dagarna är hon på gott humör och busar med oss, på mornarna kryper hon mellan oss i sängen och ger oss både kramar och pussar. Pussarna levereras med vidöppen mun och lite dreggel, smarrigt värre!

/Malin

RSS 2.0