Back in town...

Eller snarare back in byn. Skönt att gå på en vanlig toa och borsta tänderna under vanligt rinnande vatten. Att vara i en stuga har sin charm och att vara hemma med alla bekvämligheter är ju ...bekvämt!

Idag blev det middag med Linda, Magnus och Johanna. De hade lagat supergod mat som vi spisade ute på altan i sommarvärmen. Avokado, en röra, lite sallad och gäddrom på en fralla till förrät, grillad lax, potatis och god sås till huvudrätt, jordgubbar med glass/grädde till efterätt. Smaskens.

Linda berättade att Gammelstan möter Bergnäset på måndag kväll, så då blir det till att kika på fotbollsmatch. Nästa helg är det orienteringstävlingar, så jag tänkte ta mig ut på en bana i maklig takt. Det ska bli riktigt kul hoppas jag

Till sist...

Nej Mattis, det blir inte så många fler uppdateringar för att det är sommar. Nu är vi hemma i byn några dagar sen drar vi till mina föräldrar stuga. Dvs no internet förutom via mobben, men det är ju dyrt, så det blir inte allt för ofta.

Sofie och Erika tack för kommentaren, blev riktigt peppad att fortsätta fara ut och springa.

Linda, ses på måndag och nästa helg.

/Malin

Första havsdoppet

Nu sitter jag helt stilla och känner träningsvärken komma smygande. Skönt! Det blev en första löptur på väldigt länge. Konditionen var inte så dålig som jag trodde och jag antar att ett antal barnvagnspromenader har bidragit till det. Efter löpturen tog jag årets första,svalkande dopp i havet. Är ju stationerad ute i Johannes föräldrars stuga nästan hela veckan. /Malin

Glader

Alva har varit på världens bästa humör hela dagen och när Tina kom och busade med henne på kvällen så blev utgången inte annat än det första skrattandet. Himlars vad häftigt det var att höra. Tidigare har det bara varit stora leenden med något enstaka tillhörande ljud, men inte så här. Det var riktigt skratt.

Imorgon ska Alva vaccineras så jag har en känsla av att det kan bli en mindre glad dag. Dessutom har vi planer på att åka upp till Lule redan imorgon kväll, men vi får se vad Alva säger. Kan bli jobbigt om jag ska sitta ensam i bilen med en grinig tjej hela vägen upp. Johannes vill ha med MCn så han kör ju den.

Nu ska jag fortsätta bråka med allt som vill bråka med mig, spjälsängar, datorer, telefoner...you name it.

/Malin

Hemmafixare

Snart snart snart är den klar. Spjälsängen alltså. Alva växer så det knakar och nu är vaggan egentligen för liten för henne. Den skulle passa helt perfekt om hon behagade ligga helt stilla, men det har verkligen blivit fart på henne så när hon är vaken, eller håller på att vakna, så far armar och ben fram och tillbaka. "Donk" in med en arm i väggen "Donk donk" in med två ben i andra väggen. Men lika glad är hon för det.

Vaggan börjar bli för liten för ett, om än litet, spratteltroll.

Det där med att måla om en spjälsäng är i alla fall ett kapitel för sig, ett STORT kapitel. Inte en fjuttig halvsida som alla inredningsprogram får en att tro. Färg + pensel och något att måla på, det kan väl inte vara så svårt? Jajja, spjälsängen är vit nu i alla fall, inte brun. Det var det som var tanken. Men allvarligt talat, vilken utbildning ska man ha för att få färgen jämn och fin? Eller vilken pensel? Både Johannes och jag är perfektionister men ibland får man väl helt enkelt ge sig. Förstå att antingen är det bristande kunskaper eller dåliga verktyg (förmodligen det första) som gör att det inte blir sådär snyggt som "alla andra" hemmafixare får det....Bara att måla om...jo tjena! Imorgon ska jag knalla iväg och köpa lite mer färg för att slutföra projektet i alla fall, så Alva hinner kanske sova en natt i sin nya säng innan vi drar upp till Luleå.

För övrigt är våran fina fina bil till salu nu. Familjeliv kräver familjebil. Känns rätt trist att göra sig av med den, men å andra sidan tycker jag också att det är trist att slänga ett par utnötta fotbollskor. Jag ger döda ting för mycket personlighet helt enkelt. Tänk om bilen kommer att sakna oss...?

Avslutar med att bjussa på en bild på mina favoriter. Det här är innan vi drog iväg på examensfiranden.

Alva och pappa ska på examensfirande

/Malin

P.s imorgon ska jag få en fin frisyr i håret, Erika vill träna på pinncurls och jag ska ställa upp som övningsdocka. Lägger in några bilder på hur det blev sen =) d.s


Levlat!

Den här veckan har Alva sovit i massor. Nästan så vi trodde att hon gått i ide. Nja, inte riktigt så mycket kanske, men en hej del iaf. När hon sen vaknade efter ett långt sovpass var det som om hon "levlat" (=level up = utvecklats, typ) massor. Så nu "pratar" hon massor och leker med olika ansikts uttryck. Hon har även börjat sträcka sig efter saker och tittar mkt fascinerat på allt som händer och sker runt om henne. Jättekul att se in action! (Här ska det vara mellanrum för nytt stycke, men skriver från telefonen och vet inte hur jag får till det. Så ni läsare får använda fantasin:)) Helgen har spenderats till att gratta Ida och Maria till examen. Riktigt roligt att det gått så bra för dem! Nu ids jag inte knappra på telen mer! Nattinatt/Malin

Sommarlov!

Äntligen är allt skolarbete klart! Det tog sin tid. Dels pga att jag skjuter upp saker och dels pga att jag inte kan slita mig från att busa med Alva. Men nu är det klart och jag har sommarlov. Imorgon ska jag städa bort alla skolpapper, det blir riktigt najs!

Gonatt
/Malin

RSS 2.0